Gluténmentes,vegán Hókifli recept
Az alábbi receptet egyik kedves, lelkes olvasónk, Árszintye Erika osztotta meg velünk! Fogadjátok szeretettel! :)
A bejgli, hókifli, karácsonyi kekszek, mézeskalács és egyéb decemberhez köthető finomságok kihagyhatatlanok, ezért is gondoltam erre a receptre és rátok!"- írta Erika nekünk!
Hozzávalók egy szuper nagy adaghoz:
300 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
100 g őrölt dió
120 g Szafi Reform eritrit
2 g Szafi Reform himalaya só
1 bio citrom héja (10 g)
1 citromnak a frissen facsart leve
280 g szoba hőmérsékletű víz
+ liszt a gyúráshoz és formázáshoz
Tetejét a végén meg kell szórni Szafi Reform eritrit porral.
Elkészítés:
Pirítsuk meg száraz serpenyőben a diót és hűtsük és turmixgéppel őröljük meg.
Kavarjuk össze külön edényben a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük 10 percig.
Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 28 egyforma darabra.
Mindegyikből sodorjunk 9 cm-es rudat és hajlítsuk kifli formára. (Úgy készítsük, mintha nudlit csinálnánk, a tenyerünk alatt sodorjuk meg úgy, hogy a két vége elvékonyodjon, ha ragadna a tészta kevés lisztet szórjunk alá.)
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire.
(Ne legyenek egymáshoz közel, mert duplájukra fognak nőni!)
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon vagy légkeveréssel 20-25 percig süssük.
Várjuk meg, hogy langyosra kihűljön és szórjuk meg a tetejét eritrit porral.
Egészségetekre!
Nálatok mi az a nasi, ami kihagyhatatlan decemberben? Küldjétek el nekünk!
Ha tetszett Nektek Erika receptje és úgy gondoljátok, Ti is szívesen megosztanátok velünk egyet, ne tartsátok magatokban!
A Napi Nasi Csapata