Vendégváró nasi tipp egy csodazöldségből

Kedves Olvasóink!

Eheti receptajánlónkat ma „meghintjük” egy „csodazöldség” megismerésével.

Ennek a csodazöldségnek rengeteg szuper hatása van, ezért választottuk mi is a mai receptünk fő alapanyagához. Sőt rendkívül érdekes, hiszen kívülről uborka, belülről viszont tök. Hogy mi is ez?

Az említett növények tulajdonságait hordozó, igazi nyári zöldségféle nem más, mint a cukkini!

Azonkívül, hogy rendkívül egészséges, hiszen magas ásványi-anyag tartalmú növény, amiben megtalálható a C-vitamin és B9-vitamin is, a legszigorúbb diétákba is bátran fogyasztható.

Tartalmaz többek között káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot és kalciumot is, ezen felül gazdag A-, B1-, B2- és B6-vitaminokban is. Kiváló folsavforrás, illetve pozitív élettani hatás rejlik még magas rosttartalmában is. Béta-karotin és C-vitamin tartalmának köszönhetően védi az érfalakat, csökkenti vagy akár enyhíti az asztmát, illetve segít megakadályozni az ízületi és reumatikus panaszokat is. Kiváló antioxidáns-forrást jelent szervezetünk számára, ennek tudható be, hogy csökkenti a káros sejtmutációk kialakulásának kockázatát.[1]

Fogyasztani gyakorlatilag bármilyen formában lehet. Nyersen, sütve és főzve is tálalhatjuk!

Mi ma a sütést választottuk. Tökéletes nasi, vendégváró falat, vagy akár köret is lehet!

Gyorsan elkészül és isteni finom. Lássunk is neki.

Zöldfűszeres-bundás cukkinihasáb

Hozzávalók:

  • 4-5 cukkini
  • reszelt parmezán, vagy amilyet szeretünk
  • 1-2 pohár szénhidrát csökkentett Update morzsa
  • ½ pohár teljeskiőrlésű liszt (vagy Norbi liszt vagy zabkorpa)
  • 4 tojás
  • 1 ek. frissen apróra vágott petrezselyem
  • 1 ek. az alábbi zöldfűszerekből: kakukkfű, oregano, bazsalikom

Elkészítése nagyon egyszerű. Először hámozd meg a cukkinit, majd vágd hasábokra.

pageee.jpg

Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt ( vagy amilyen sajtot választottál), a zöldfűszereket és a sót. Ízlés szerint borsozhatod is. Panírozd be vékonyan a hasábokat.

cats02.jpg

Tipp: Ha sok apró dolgot kell paníroznunk, használjunk bátran dobozokat, így nem kell egyesével megforgatni a panírban a hasábokat, hanem egyszerűen rárakjuk a tetejét a doboznak és összerázzuk azt. Ezzel a technikával időt is spórolhatunk!



cats044.jpg

Kapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a cukkiniket kis távolsággal egymástól. Mehet is az előmelegített sütőbe, 20-22-perc alatt isteni finom ropogósra sütjük!

Tipp: Használhatunk durvább őrlésű zsemlemorzsát a ropogósabb ízélményért!

 aa.jpg

Tálalhatjuk a vendégeinknek joghurtos vagy paradicsomos mártogatóval! 

Ha tetszett nektek a recept, és kipróbáltátok, küldjetek róla fotót nekünk a Facebookon vagy taggeljétek be rajta a Napi Nasi-t Instagramon. Amennyiben rendelkeztek jól bevált receptekkel, egészséges alapanyagokból, ne habozzatok azt is csatolni az üzenetben, szívesen látunk minden ötletet egy Ti ajánlottátok szekció keretein belül!

 

[1] https://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/egy-sokoldalu-zoldseg-a-cukkini