Olyat sütünk, mint ... !

Sziasztok!

Legújabb rovatunk azért ezt a címet kapta, mert youtube videók alapján szeretnénk mi is elkészíteni azokat az egészséges nasikat, amiket magyar híres emberek már elkészítettek!

Első kiválasztottunk Kiss Virág lett, aki youtube csatornájára töltötte fel, hogy hogyan elkészíti a kedvenc cukormentes kekszüket Lilivel, aki a párjának a tesójának a kislánya!

kepkivagas.JPG

Íme az említett videó linkje: https://www.youtube.com/watch?v=Wkkhdl7fe3Y

Jómagam is egy Lili nevű lánnyal készítettem el, aki a húgom. Szeretünk együtt sütni, úgyhogy örült, hogy megkértem, hogy segítsen a blogra készíteni egy újabb finomságot. Nagyon segítőkész volt, jó hangulatban telt a sütés és így még gyorsabban elkészült ez az alapjában véve gyors és egyszerű keksz!

cats.jpg

A recept roppant egyszerű és nagyszerű!

Banános zabos keksz

Hozzávalók, ahogyan most mi készítettük el:

-5 banán (ha érett, akkor könnyebb összenyomni majd)

- 25 dkg zabpehely

- egy kevés fahéj vagy egy evőkanál holland kakaó

 

Elkészítése: 20-30 percet vesz csupán igénybe!

A banánt megpucoljuk, majd beletörjük egy tálba. Egy villa segítségével szétnyomjuk a banánt pépes állagúra, amibe beleöntjük a zabpelyhet, majd ízlés szerint fahéjjal vagy kakaóval ízesítjük még.

01kep.jpg

+1: Ha szeretnénk készíthetünk étcsokoládéval csokis banános kekszeket is!

02kep.jpg

 

180 °C -ra előmelegítjük a sütőt. A kész masszánkból kézzel vagy egy kanál segítségével a sütőpapírral kibélelt tepsinkre készítünk belőlük kis gombócokat, amiket kicsit villával kilapítottunk, pont úgy, mint Virágék a videóban!

03kepp.jpg

10-15 perc sütés után már kész is a banános kekszünk!

04kepp.jpg

Fontos: Tudjuk, hogy nehéz kivárni, de fontos, hogy csak kihűlve fogyasszuk!

Ajánljuk tízórainak és délutáni nasinak is!

Ha tetszett a recept és kipróbáltátok, írjátok meg nekünk Facebookon vagy Instagramon, illetve ha van valami jó receptötletetek azt se tartsátok magatokban, osszátok meg velünk, hogy kipróbálhassuk!

Ha ismertek hasonló nagyszerű recepteket, melyeket más híres emberek készítenek el, akkor szívesen várjuk őket Tőletek! Kinek a receptjét szeretnétek újraalkotva látni tőlünk? Jöhet nehezebb is, ne kíméljetek minket!

A Napi Nasi Csapata