Tiramisu
Rumos-kávés hideg édesség
Ha a sütemények készítésére gondolunk, ami elsőként az eszünkbe jut a sütő, sütőforma, tepsi, tészta, szénhidrát... Na de mi a helyzet akkor, ha a nassolnivalónk nem egy szokványos sütős süti, hanem valami hideg finomság? Az alábbiakban egy szénhidrátcsökkentett kávés nyalánkság receptjét olvashatjátok. Habár odakint már éppen elég hideg van, a tiramisut kellemes desszertként fogyasztani az ebéd után, vagy csak ha megennénk valamit napközben, de mégsem tudjuk mit. Az elkészítése is nagyon egyszerű, különösebb cukrász érzéket sem igényel!
Hozzávalók:
- 1 -1,5 zacskó Update lowcarb babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl Sugarfree Hulala tejszín
- 1 db főzés nélküli csökkentett cukortartalmú vaníliapuding
- 4 dl Alpro unsweetened szójatej
- 1 evőkanál Update lowcarb eritrit édesítőszer
- 3 db Sweetab cappuccino
- 1 db rum aroma
- 2 db Update vanilla sweet
- őrölt fahét
- zsírszegény kakaópor
Elkészítés:
- A Hulala tejszínt verjük habbá az 1 kanál eritrit és a 2 db vanilla sweettel.
- A főzés nélküli pidingot keverjük el a 4 dl tejjel.
- Keverjük mindezt össze, és adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük addig, amíg egy egységes krém nem lesz belőle.
- 3-4 dl vizet forraljunk egy lábasba, majd keverjük el benne a kávéport még a tűzhelyen! Ehhez adjuk hozzá a rum aromát, majd tegyük le a tűzhelyről.
- A babapiskótákat pár másodpercig áztassuk meg a rum aromás kávéban. Célszerű a babapiskótákat egyesével bele tenni, majd amint megszívta magát kávéval, egyből kivenni a tálból, mert hajlamos túl nedvessé válni.
- Egy nagyobb tál aljára szórjunk egy kis kakaóport és fahéjat, majd rakjuk egy sorba rá a kávés babapiskótákat.
- A piskótaréteg tetejére öltsük rá a vaniliás habunkat, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral és egy kis fahéjjal.
- Tegyük be a hűtőbe, és amikor kellően lehűlt (min. 6-7 óra) fogyasszuk bűntudat nélkül!
Ha tetszett a recept és esetleg ki is próbáltátok, írjátok meg nekünk Facebookon vagy az Instagarmon!