Sajtos zabpehelytallér recept

Biztosan mindenki gondolt már arra, hogy amikor végez a vasárnapi ebéddel, még valami kis rágcsálnivalót szívesen elfogyasztana. Hát, ez most nekem is eszembe jutott, úgyhogy próbáltam is keresni valami egyszerű, gyors nasit. Mivel a sajtot nagyon szeretem, és a zabpehely is finom, gondoltam rossz nem lehet!

A hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely (aprószemű)
  • 5 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk sütőpor
  • bors
  • 2 db tojás
  • 3 ek tejföl (sovány)
  • 1 ek paprikakrém (édes)
  • 20 dkg sajt

Az elkészítés szerencsére nem egy bonyolult művelet, még nekem is sikerült! Egy nagy tálba először beleöntjük a zabpelyhet és hozzáadjuk az öt evőkanál lisztet és a teáskanálnyi sütőport. Hozzáadjuk a sót és borsot is (nagyjából egy teáskanál kell ezekből), aztán hozzáütjük a két tojást. A tejfölnél kicsit eltértem a recepttől, mivel én egy teljes 175 grammos dobozt beletettem, ami több mint három evőkanál, de így sokkal könnyebben lesz keverhető a tészta, és lágyabb lesz az íze a nasinknak. Végére jöhet az evőkanál paprikakrém, és a reszelt sajt.

Ha az összetevőink a tálban vannak, jól össze kell keverni, majd gyúrni a tésztát. Ha már látszólag jól elkeveredett minden, egy órára tegyük a hűtőbe. Kivétel után nagyjából ez a látvány fogad minket:

48356810_643276239433762_8027047310741471232_n.jpg

Melegítsük elő a sütőt 170 °C-ra, és egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd kezdjünk el kis golyókat formálni belőle, hogy összeálljon. Utána ezt lapítsuk ki és úgy tegyük a sütőpapírra. (én egy fakanalat használtam a lapításhoz, tökéletesen működött) Amint megtelt a tepsi, tegyük a sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütjük.

48385225_2214895778798190_6560993802306191360_n.jpg

Nekem nagyon bejött az íze, különösen az volt még jó benne, hogy az alja ropogósra sült, a teteje viszont lágyabb volt. Anyukám annyira imádta, hogy másnapra is rendelt tőlem egy adagot!

Forrás (recept)

Kellemes sütögetést mindenkinek!