Kipróbáltuk! Fou Fou Fitt Cukrászda

Pár nappal ezelőtt Instagram oldalunkon kérdeztünk meg Titeket arról, hogy szívesen fogadnátok-e egy újabb helyajánlót, ami a Fou Fou Fitt Cukrászda süteményeiből adna egy kis ízelítőt. A szavazás egyértelművé tette számunkra, hogy bizony ezt a helyet sem hagyhatjuk ki a listánkról. Ennek köszönhetően meg is született az újabb Kipróbáltuk! bejegyzésünk, fogadjátok sok-sok szeretettel!

A cukrászda fő profilja az egészséges sütemények készítése, elvitelre, rendelésre, vagy akár helyben fogyasztásra is. Hangulatos kis boltjuk a XIV. kerületben, a Nagy Lajos Király útja 117. szám alatt található. Könnyen megközelíthető autóval, saját parkolási lehetőséggel, illetve tömegközlekedéssel is. Na, de térjünk rá a lényegre!

Két süteményt választottam a kínálatból, amiből két-két darabot vittem haza, hogy a családdal együtt kóstolhassunk.

image001.jpg

Az egyik egy Ribizlis-túrós tortaszelet volt, a másik pedig egy csokis-málnás álom szelet. Mindkét sütemény paleo étrendnek megfelelően készül. 

paleolit diéta egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit kori táplálkozás reprodukálása a mai viszonyok között. Mivel alkalmazása inkább életstílus, mint alkalmi diéta, így leginkább étrendnek tekinthető. Habár a különböző irányzatok hasonló alapokra épülnek, de kivitelezésben és elnevezésben mind hazánkban, mind külföldön vannak eltérések, és nincs hivatalosnak tekinthető változat. A paleolit táplálkozás célja az olyan, ún. civilizációs betegségek elkerülése, mint egyes érrendszeri betegségek (stroke, ischaemia), 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás. Követői szerint evolúciós szempontú étrendnek is nevezhető, mert evolúciós szempontból vizsgálta meg ember és táplálkozás illetve betegségek kapcsolatát a történelemben visszamenőleg egyes kutatások segítségével. Az elmélet alapjait többen megkérdőjelezhetőnek tartják, sőt egyes szakmai szervezetek egyenesen nem is ajánlják alkalmazását. - Wikipédia

Ribizlis-túrós szelet

A torta alján található a piskóta , közepén egy túró réteg, a tetején pedig a ribizli. Mivel a termék gyakorlatilag minden-mentes ezért bizony számítani kell arra, hogy más íze lesz, mint egy hagyományos, megszokott hasonló tortaszeletnek. De miben más? Nem érezni rajta a tömérdek mennyiségű cukrot, hiszen ebben nincs is. Kevésbé édes, ami jobban kihangsúlyozza a túró és a ribizli ízét, ami nagyon jót tesz, mivel ez egy remek ízkombináció. A termék nagyon szép, esztétikus, szóval ez csakis egy egyértelmű ajánlás!

image003.jpg

Csokis-málnás álom szelet

A szelet szintén piskótából épül fel, közte egy réteg túróval és egy másik réteg málnával. A teteje dermedt csokoládé. Az első dolog ami nagyon meglepett és nem számítottam rá, hogy érezhető volt benne kókusz is. Ez a nem várt ízhatás nagyon kellemes világot adott az egész süteménynek. Az előzőhöz hasonlóan, ez sem tartalmaz cukrot (sem laktózt, sem glutént, és ezt még sorolhatnám ;) ) így itt sem szabad a tömény édes hatást várni. De csak ismételni tudom magam, az ízek így sokkal jobban érezhetőek, és megint egy nagyon jó kombinációt sikerült alkotni ezekkel a hozzávalókkal.

image002.jpg

Aki egy kis sütizésre vágyik, nyugodtan térjen be a boltjukba! Vendégszeretőek, kedves eladókkal találkozhatunk. Sőt, most ha helyszínen fogyasztotok, ajándék presszókávét is kaptok a sütemény mellé! Megéri kihagyni? Az kizárt!