Tiramisu

Ha a sütemények készítésére gondolunk, ami elsőként az eszünkbe jut a sütő, sütőforma, tepsi, tészta, szénhidrát... Na de mi a helyzet akkor, ha a nassolnivalónk nem egy szokványos sütős süti, hanem valami hideg finomság? Az alábbiakban egy szénhidrátcsökkentett kávés nyalánkság receptjét olvashatjátok. Habár odakint már éppen elég hideg van, a tiramisut kellemes desszertként fogyasztani az ebéd után, vagy csak ha megennénk valamit napközben, de mégsem tudjuk mit. Az elkészítése is nagyon egyszerű, különösebb cukrász érzéket sem igényel!

unnamed_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 -1,5 zacskó Update lowcarb babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl Sugarfree Hulala tejszín
  • 1 db főzés nélküli csökkentett cukortartalmú vaníliapuding
  • 4 dl Alpro unsweetened szójatej
  • 1 evőkanál Update lowcarb eritrit édesítőszer
  • 3 db Sweetab cappuccino
  • 1 db rum aroma
  • 2 db Update vanilla sweet
  • őrölt fahét
  • zsírszegény kakaópor

 0.jpeg

Elkészítés:

  1. A Hulala tejszínt verjük habbá az 1 kanál eritrit és a 2 db vanilla sweettel.
  2. A főzés nélküli pidingot keverjük el a 4 dl tejjel.
  3. Keverjük mindezt össze, és adjuk hozzá a mascarponét, majd keverjük addig, amíg egy egységes krém nem lesz belőle.
  4. 3-4 dl vizet forraljunk egy lábasba, majd keverjük el benne a kávéport még a tűzhelyen! Ehhez adjuk hozzá a rum aromát, majd tegyük le a tűzhelyről.
  5. A babapiskótákat pár másodpercig áztassuk meg a rum aromás kávéban. Célszerű a babapiskótákat egyesével bele tenni, majd amint megszívta magát kávéval, egyből kivenni a tálból, mert hajlamos túl nedvessé válni.
  6. Egy nagyobb tál aljára szórjunk egy kis kakaóport és fahéjat, majd rakjuk egy sorba rá a kávés babapiskótákat.
  7. A piskótaréteg tetejére öltsük rá a vaniliás habunkat, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral és egy kis fahéjjal.
  8. Tegyük be a hűtőbe, és amikor kellően lehűlt (min. 6-7 óra) fogyasszuk bűntudat nélkül!

0-2.jpeg

Ha tetszett a recept és esetleg ki is próbáltátok, írjátok meg nekünk Facebookon vagy az Instagarmon!